Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206.

Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206.

Когато се поставите на последно място, не правите себе си или семейството си. Най -голямата ми дъщеря наскоро стана майка и единственият съвет, който я насърчих да вземе (различно от това, че ме остави да разваля сладкия си внук), беше винаги да отделя време да се грижи за себе си.

Грабвайте няколко минути За Powerwalk във вашия квартал, отделете време за любимото си хоби през седмицата, стигнете до салона за прическа, насочете се към библиотеката и четете тихо за половин час, не се изолирайте от най -добрите си приятели и останете свързани За вашата кариера, докато децата ви са малки. По принцип не изпускайте от поглед себе си. Когато отделяте време да подхранвате собствените си страсти, имате далеч по -голям шанс да останете позитивни и овластени.

Вижте също: 5 лесни начина да се грижите за себе си като нова мама

страници

«Първо‹ Предишна123Next ›Последно» цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Cheryl Butler Project Parenthood

Cheryl L. Butler беше домакин на могъщия подкаст на мама в продължение на девет години от 2012 до 2021 г. Тя е майка на осем деца. Нейният опит с безплодие, осиновяване, седем бременности и отглеждане на деца с забавяне на развитието й помогнаха да стане ресурс за радостите и предизвикателствата на родителството. Можете да се свържете с нея по имейл.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за Project Parenthood Podcast Spotify Google Stitcher

без рецепта храносмилателните добавки са нараснали все по-популярни и се предлагат на пазара, за да помогнат при храносмилателни симптоми като лошо храносмилане, издуване , и газ. Но могат ли тези добавки наистина да ви помогнат да усвоите храната си по-добре или да облекчите тези симптоми?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 25 септември 2018 г. 4-минутен readepisode #495 Играйте пауза Слушайте, трябва ли да ви трябва ли да трябва да ви трябва да се нуждаете, трябва ли да се нуждаете от това, трябва ли да се нуждаете от това, трябва ли да се нуждаете от това, трябва ли да се нуждаете от това, трябва ли да ви трябва да направите. Вземете храносмилателни ензими? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Симптоми като газ и подуване на корема могат да бъдат причинени от всички видове различни неща, а добавките на ензимите могат или не могат да бъдат решението. Дори и да е, ще трябва да изберете правилния ензим за проблема. Ако например симптомите ви се причиняват от сложните въглехидрати в бобови растения или кръстоцветни зеленчуци, бихте искали добавка, съдържаща алфа-галактозидаза. Това е ензимът, открит в Beano, и той може да бъде много ефективен за намаляване на газа от тези храни.

Вижте също: Имате газ?

Ако, от друга страна, вашите симптоми се дължат на липсата на лактоза, които тестят, тогава цялата алфа-галактозидаза в света няма да помогне. Ще ви трябва добавка, съдържаща лактаза. Или можете просто да избегнете млечни продукти, които са единствените храни, които съдържат лактоза. И ако симптомите ви се дължат на непълно храносмилане или протеин или мазнини, тогава бихте искали да опитате продукт, съдържащ протеаза или липаза. Тъй като всичко това може да бъде трудно да се предположи, повечето храносмилателни ензимни продукти просто хвърлят цялата кухненска мивка и се надяват на най -доброто.

Добрата новина е, че храносмилателните ензими без рецепта изглеждат доста безопасни, когато се използват според указанията. Ако подозирате, че храносмилателните ви симптоми се дължат на липса на ензими, винаги можете да опитате една от тези добавки и да видите дали това помага. Ако решите да опитате такъв, потърсете такъв, който е енлестно покрит, което увеличава вероятността ензимите всъщност да преживеят преминаването си през стомаха и да пристигнат непокътнат в тънките черва.

Другата добра новина е че трябва да знаете почти веднага, ако добавката помага. Ако изглежда не намалява симптомите ви, няма смисъл да продължите да го приемате.

храносмилателните ензими за болка в артрит

по ирония на съдбата, едно от най -обещаващите приложения за употреба за Храносмилателната ензимна добавка няма нищо общо с храносмилането. Двойка проучвания с двойни слепи установяват, че добавка, съдържаща протеинови ензими, бромелеин, трипсин и рутин (продава се в САЩ като Вубензим), е толкова ефективна за намаляване на болката в артрит, колкото нестероидните противовъзпалителни лекарства, които се използват за лечение на артрит болка .

Долният ред

Преди да опитате добавка, обаче, може би ще си струва първо да опитате друг подход. Просто забавянето и дъвченето на храната си по -старателно може да увеличи активността на ензимите, произведени в тялото ви, да намали газа и подуването, да подобри храносмилането и да увеличи усвояването на хранителни вещества. Но внимавайте какво желаете! Храносмилателните ензими често се предлагат на пазара като начин за увеличаване на усвояването на хранителни вещества описание – което звучи като добро нещо. Но ние не говорим за увеличаване на вашата абсорбция на витамин С или калций. По -пълното храносмилане на въглехидратите, мазнините и протеините ще ви позволи да абсорбирате повече енергия (или калории) от тези храни!

Вижте също: Как дъвченето влияе на храненето

страници за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е лицензиран лицензист, автор и създател на един от най-много iTunes ‘iTunes’ Силно класирани подкасти за здраве и фитнес. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 28 януари 2011 г. 1-минутна четене

q. Съхраних истинския си кленов сироп в шкафа, за да спестя място и когато отидох да го използвам, забелязах, че горната част е покрита с това вещество, което приличаше на какао на прах. Това ли е формата? Държа мед в шкафа и той обикновено образува кристали, така че това няма смисъл за мен.

a. Да, това вероятно е плесен. За разлика от меда, който съдържа естествени антимикробни средства, трябва да се съхранява истински кленов сироп в хладилника, след като бъде отворен. Не е задължително обаче да изхвърляте сиропа. За разлика от формите, които растат върху хляб, сирене и плодове, видът на мухъл, който процъфтява върху кленов сироп, не е токсичен. Ако сиропът ви е излюпил колония, внимателно прескачате всяка видима плесен от повърхността с лъжица. Загрейте останалия сироп до кипене. След охлаждане съхранявайте незабавно в хладилника!

изображение на кленов сироп любезност на Shutterstock

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

monica reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, Автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Саркастичните хора могат да бъдат смешни. Но когато барбовете им са насочени към вас, те могат да бъдат досадни или дори наранени. Ето как да се справим.

от Джейд Ву, доктор на науките на 2-те октомври 2020 г. 6-минутен readepisode #313 Играйте пауза Слушайте как да се справим с подвелен сарказъм, който в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързият и мръсен

сарказмът може да бъде забавен, но по-често това е зъл и вреден. Четири начина за справяне със саркастичните коментари са:

Отговорете на съдържанието, а не тона, сякаш сте приели саркастичния коментар буквално. Игнорирайте саркастичния човек и признайте, че хората, които са зли за другите, често са нещастни. Етикетирайте чувствата си и проследяване с искрени въпроси. Дайте няколко безплатни съвети, като им кажете как те кара техният сарказъм да се чувствате.

Сарказмът е като джаз – трудно е да се определи, но го знаете, когато го чуете. Това е така, защото сарказмът, който се използва за предаване на обратното на изречените буквални думи, се съобщава предимно от тона на гласа на човек. Можете да разберете с тона на говорещия, че „Е, точно това ми трябва в момента“ означава, че сигурно бих искал това да не се случи.

Сарказмът може да се използва за комплимент: „Ти пусна маратон и отиде в нощното училище? Слабител. ” Или да направите добронамерена закачка: „Бихте ли искали малко сладолед с вашите поръсвания?“ Това може да се самоунизира: „Това е пълна загадка, защо моята гимназиална кефалка и аз не получихме повече дати.“ Или някой може дори да канализира Бионсе: „Събудих се така.“

Сарказмът се използва за предаване на обратното на буквалните думи, изречени и той се съобщава предимно от тона на гласа на човек. ; Преди да поговорим за това как да реагираме, когато сте мишена на нечий среден сарказъм, нека да станем малко нервни за науката за сарказма.

Сарказмът изисква по -напреднали умения за мислене

изследвания показва, че сарказмът се разбира както чрез това, което казваме, така и как го казваме. Това, което казваме, е обратното на това, което всъщност имаме предвид, което слушателят трябва да получи от контекста на ситуацията. Как казваме, че има тенденция да бъде по-ниска, по-бавна и по-силна.

и цялата тази информация се обработва на светкавицата на място. Така че за цялото социално хаос, който причиняват, саркастичните хора всъщност използват някакво доста напреднало социално познание.

Защо напреднали? Просто казано, това е, защото тонът и съдържанието се противопоставят един на друг. Искрен коментар с положителен тон – „Това е толкова оригинално!“ – или критичен коментар с отрицателен тон – „Това е толкова клише – са конгруентни. Саркастичен коментар обаче често е положително послание с отрицателен тон – „Леле, това е оригинално!“ – което е по -сложно за обработката на мозъка.

Това не означава, че саркастичните хора са по -умни , въпреки това, което някои интернет статии може да искат да повярвате.

Сега, това не означава, че саркастичните хора са по -умни, въпреки това, което някои интернет статии може да искат да повярвате. Това просто означава, че способността за използване и разбиране на сарказма изисква умение, наречено теория на ума, което е способността да се откриват психичните състояния на другите, включително техните истински чувства, мисли и намерения.

Така че дори Въпреки че казаното е обратното на това, което се разбира, саркастичният индивид възнамерява слушателят да открие истинското значение. Ето защо тези с дефицит в теорията на ума – като хората с шизофрения, болестта на Алцхаймер или аутизма – трудно разбират или използват сарказъм.

Сега, когато взаимодействаме помежду си в интернет, колкото и да (Или може би повече от) ние го правим лично, трябва да вземем уменията си за откриване на сарказъм, тъй като много уеб-базирани комуникации не включват тон. Изследователите дори са разработили алгоритми за откриване на саркастични туитове, като някои дори използват емоджи.

Нито човешки съдии, нито машинни алгоритми са много добри в идентифицирането на сарказма в Twitter.

Изглежда, че откриването на сарказъм е Умение както ние, и роботите трябва да работим. Нито човешките съдии, нито машинните алгоритми са много добри в идентифицирането на сарказма в Twitter.

Защо хората използват сарказъм?

но защо да стигат до всички проблеми да изпълняват тази сложна когнитивно-лингвистична задача ? По принцип сарказмът е покритие. Използва се за покриване на гняв, смущение, неудобство, завист, враждебност или неадекватност, които без анти-сугарното сарказъм се чувства твърде прав. Така че следващия път, когато чуете някой да използва сарказъм, знайте, че по някаква причина, той не можеше да се накара да кажат какво имат предвид директно.

Но се оказва, че понякога прикрива силни емоции с сарказмът може да бъде полезен. Проучване от 2011 г. в Journal of Applied Psychology помоли участниците да изслушат една от трите версии на клиент, който се оплаква от неговата компания за мобилни телефони:

Angry – правите доставки само между 9:00 и 12:00! Това е възмущение! Саркастичен – Вие правите доставки само между 9:00 и 12:00. Е, това е просто идеално за работещи хора. Неутрални – правите доставки само между 9:00 и 12:00; През тези часове съм на работа. Онези, които слушаха гневното съобщение, видяха, че техните творчески способности за решаване на проблеми пречат, но те ритнаха дупе върху аналитичната задача. С други думи, те работеха по -усилено, но не по -интелигентни. Голият гняв скърца творчеството. За разлика от тях, тези, които слушаха саркастичното послание, всъщност подобриха творческото си решаване на проблеми.

Защо? Изследователите спекулираха, че тъй като гневът е заплашващ, той автоматично поставя хората в защитата (което ги кара да ограничат решаването на проблемите си само до фактите, госпожо) и да станат по-подробно ориентирани, но твърди.

Следващия път, когато се обадите на обслужване на клиенти, най -добрият ви залог е да бъдете хубав.

За разлика от тях, сарказмът, със своя хумор и образен език, е по -малко заплашителен. Плюс това, според изследователите, той изисква „по -познавателни усилия и сложно мислене, отколкото разбиране на директния гняв.“

Така че следващия път, когато се обадите на обслужване на клиенти, най -добрият ви залог е да бъдете хубави. Но ако хубавото не работи – и никога не съм мислил, че ще намеря това да препоръчвам това – опитвам малко саркастичен хумор.

Как да отговоря на средно сарказъм

добре, това е достатъчно нервност за сарказма. Сега, какво да правя, когато се сблъскате със среден сарказъм?

Отговор №1: Отговорете им буквално

Сарказмът трябва да е шега – шега, която покрива гняв или презрение или ревност, Но въпреки това шега. И какво е по -лошо за Жокера, отколкото шегата да падне? Така че, когато се сблъскате с „Това вашето ново ваше гадже е истински победител“ или „Мммм, обичай това домашно готвене!“ Отговорете на съдържанието, а не на тона.

Отговорете с обратното на сарказма – значимост.

Отговорете с обратното на сарказма – значимост. „Чудесно, толкова се радвам, че го харесвате – всички да се съберем“ или „Страхотно, какво ще кажете за секунди?“ Когато те са принудени да обяснят: „Е, всъщност, това не съм имал предвид“, става неловко, но сте се инокулирали срещу допълнителни атаки.

Отговор №2: Игнорирайте ги (и може би Хвърлете малко състрадание)

Това работи най -добре за непознати, които крещят „приятно шофиране!“ или еквивалент. Хората, желаещи да вложат време и енергия в свалянето на тотални непознати, са доста нещастни и искат да се чувствате толкова отвратителни, колкото и те – усетете някакво състрадание към тях и продължете напред.

Отговор №3: етикетирайте истинските чувства и етикетиране и Следвайте искрени въпроси

Понякога, когато някой е саркастично, се опитва да изрази нещо, което чувства, но не знаят как. Възможно е те да се чувстват уязвими. Можете да им помогнете (и себе си), като маркирате какви емоции смятате, че се опитват да изразят и следват, като искрено отварят диалог. Например: „Усещам, че се чувствате ядосани. Тази ситуация ви се струва несправедлива? Какво мислиш?” Или „Знам, че това се чувства наистина неудобно. Нека се опитаме да започнем на десния крак. Ето какво си мислех … ”

Отговор №4: Дайте няколко безплатни съвети

Сарказмът се предлага в различни аромати. Някои хора са саркастични, за да се подиграват на абсурден свят. Те се смеят с теб, а не на теб.

Contents

Compare listings

Membandingkan